Etiketter

söndag 11 september 2011

Ser folk inte problemet i privata sjukförsäkringar?

Allt fler tecknar privata sjukförsäkringar för att få snabbare vård. Nu börjar fackförbunden med Lärarförbundet i spetsen erbjuda sina medlemmar förmånliga premier för att få förtur i vårdkön. Jag tycker inte detta är okej. Inte skall man med mer pengar, kunna köpa sig till tidigare operation, till något som vi gemensamt betalar in pengar till via skatt. Vad är fel med vård efter behov?
Är det inte så det bör vara, att vården skall gå till de som behöver den bäst för stunden? För det lär inte bli fler operationstider bara för att fler tecknar försäkringar! Låt oss för nöjes skull spekulera i att samtliga fackförbund tecknar sådana här försäkringar, samt att samtliga medlemmar tar dom. Det blir ju då väldigt många som då helt plötsligt skall ha förtur. Men problemet är ju då att det inte blivit mer operationstider för det. Vem skall då ha förtur. I bästa fall blir det vård efter behov. Men det var ju där vi började. Bara att vi betalar mer av våra egna pengar för att få det vi redan har rätt till. Eller i värsta fall blir det ju en rangordning bland olika försäkringar, vem har tecknat bäst försäkring. Och i slut ändan blir det hur man än vänder på sig de som har det sämst ställt, de arbetslösa och fattiga pensionärer som får träda bakåt i kön. Inte Fan är det rätt.

2 kommentarer:

  1. Hur sant som helst, men som samhället är idag så skiter folk i alla andra än sig själva. "Bara jag får, så skiter jag i vad som händer med andra!" Den mentaliteten breder ut sig allt mer, och Moderaterna gnuggar händerna.

    SvaraRadera
  2. Solidaritet är ett ord vi ska lära de små i förskola och skola, men när vi blir vuxna så gäller inte det ordet längre! Då är det sköt dig själv och skit i andra.
    kram syster yster

    SvaraRadera