Etiketter

söndag 16 januari 2011

Världsreligonensdag




Såg på Jolys sida att det är någons/någots dag varje dag. Idag är världsreligonens dag. Och varför den kommer kommer i skymundan av Far/Mors dag, wåffeldagen och kanelbullens dag är ju ett mysterium.

Andra högtidliga dagar är internationella våtmarksdagen (firas förmodligen inte i Australien), Lösenordsbytardagen, Internationella Pi dagen ( firas för att fira talet Pi) och firas vitsigt nog 14:e mars (3,14). Två personliga favoriter är Världsdagen för intellektuell äganderätt och Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling. Så det är bara att sätta igång att parta loss. Redan på onsdag kommer en av årets i mitt tycke viktigaste dagar, som jag uppmanar alla att på något sätt celebrera. Och det är Sten Stures bens dag. Och varför vi firar den dagen är ju självklart. Det var den dagen då Sten Sture den yngre blev skjuten i benet av Kristians Tyranns mannar. Och slutade med att Danmark tog över makten i Sverige. För alla oss "Sverige till Danmark" frälsta ta nu och gå ut och sprid vårt budskap.

1 kommentar:

  1. Det som gör att de dagarna kommer i skymundan är nog att det inte är så lätt att veta hur man ska fira. Mors/farsdag, våffeldagen, kanelbullens dag och så vidare är lite enklare att ta till sig. Fast jag tror att vi kommer fira fler och fler dagar!
    kram syster yster

    SvaraRadera